'/> Resep mudah Kaki Ayam Sup Masam - Resepi Melayu

Resep mudah Kaki Ayam Sup Masam

Kaki Ayam Sup Masam ~ memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita, salah satunya sobat. Mereka memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di HP untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan contoh. Next adalah gambar berkaitan dengan Kaki Ayam Sup Masam yang bisa kalian jadikan wawasan.

Kaki Ayam Sup Masam anda sanggup memasak Kaki Ayam Sup Masam mengfungsikan 8 bahan 3 langkah. Inilah step by step untuk membuatnya.

Ingredients of Kaki Ayam Sup Masam

  1. Siapkan juga 10 of ketul kaki ayam.
  2. Persiapkan 1 of mangkuk kecil sayur masin.
  3. Sediakan 1 of mangkuk kecil cendawan shitake.
  4. Sediakan 1 of kiub ayam.
  5. Sediakan 1 of timun (potong dadu).
  6. Persiapkan 1 cawan of daun sup.
  7. Siapkan juga 1/2 of biji air perahan lemon.
  8. Sediakan 2 tbs of kicap cair.

Langkah cara memasak Kaki Ayam Sup Masam

  1. Rebus kaki ayam dengan air secukupnya. Masukkan sayur masin dan 1 kiub ayam. Biarkan mendidih..
  2. Apabila kaki ayam sudah agak lembut, masukkan kicap cair, timun, air perahan lemon, dan cendawan shitake. Tambah air sedikit demi sedikit..
  3. Perasakan secukupnya. Apabila dah lembut boleh padamkan api. 👩‍🍳😁.

Begitulah pembahasan Kaki Ayam Sup Masam terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa postingan blog ini bermanfaat suport kita dengan cara share postingan artikel blog ini ke akun sosial media favorit kamu seperti facebook, instagram dan lain sebagainya atau bisa juga menandai halaman website ini dengan judul Kaki Ayam Sup Masampostingan ini dikelompokkan ke dalam kategori dan juga postingan ini bersumber dari https://www.cookpad.com

Link copied to clipboard.