Panduan memasak mudah Tauhu Bergedil Ayam
Tauhu Bergedil Ayam ~ memang saat ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita, salah satunya Anda. Mereka memang telah terbiasa menggunakan internet di smartphone untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. Berikutnya adalah gambar seputar Tauhu Bergedil Ayam yang bisa kamu jadikan inspirasi.
anda sanggup memasak Tauhu Bergedil Ayam mengfungsikan 8 bahan 6 langkah. Inilah step by step untuk membuatnya.
Ingredients of Tauhu Bergedil Ayam
- Sediakan 14 of biji tauhu kering.
- Siapkan juga 3 of biji kentang.
- Siapkan juga 250 gram of isi ayam.
- Persiapkan 2 of tangkai daun sup.
- Persiapkan 2 of sudu besar bawang goreng.
- Sediakan 1/2 sudu teh of garam.
- Siapkan juga of Secubit serbuk lada putih.
- Persiapkan of Sebiji telur.
Intruksi cara memasak Tauhu Bergedil Ayam
- Hiriskan silang separuh tauhu kering dan keluarkan isinya. Isinya jangan buang. Letak dalam satu bekas. Letak tepi dulu..
- Rebuskan kentang. 3 biji saja yang yang diperlukan untuk 14 biji tauhu kering ni. Rebuskan juga isi ayam..
- Kentang dah empuk, kupas. Masukkan ke dalam bekas yang berisi isi tauhu tadi. Masukkan juga bahan lain seperti isi ayam yang dipotong dadu halus, bawang goreng, daun sup, serbuk lada putih dan garam. Uli hingga rata..
- Sumbatkan bahan yang kita sediakan tadi masuk ke dalam kulit tauhu kering. Sumbat padat tapi jangan sampai koyak ya..
- Pecahkan sebiji telur ke dalam mangkuk. Salutkan tauhu yang sudah kita sumbat isi tadi lalu gorengkan dalam 30 saat hingga berubah warna keperangan..
- Sedia untuk dihidang. Makan dengan cicah kicap yang pedas bersama cili lebih menyelerakan. Selamat mencuba 😉.
Begitulah pembahasan Tauhu Bergedil Ayam terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa artikel situs ini bermanfaat suport kita dengan cara bagikan postingan artikel situs ini ke akun sosial media yang kamu punya seperti facebook, instagram dan lain sebagainya atau bisa juga mem-bookmark halaman blog ini dengan judul Tauhu Bergedil Ayamkonten ini dikelompokkan ke dalam kategori dan juga artikel ini bersumber dari https://www.cookpad.com