'/> Cara memasak mudah Udang Percik - Resepi Melayu

Cara memasak mudah Udang Percik

Udang Percik ~ memang waktu ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita, salah satunya Anda. Mereka memang sudah terbiasa menggunakan internet di gadget untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan contoh. Seterusnya adalah gambar seputar Udang Percik yang dapat Anda jadikan ide.

Udang Percik anda sanggup membuat Udang Percik mengfungsikan 10 bahan 4 langkah. Inilah langkah-langkah untuk memasaknya.

Ingredients of Udang Percik

  1. Siapkan juga 250 g of udang(dibuang kulit).
  2. Sediakan 4 sudu makan of mayonis.
  3. Siapkan juga 1/2 sudu makan of gula.
  4. Siapkan juga 4 of tangkai cili padi (dihiris).
  5. Siapkan juga 4 ulas of bawang putih (ditumbuk).
  6. Sediakan 10 g of serbuk lada hitam.
  7. Persiapkan 5 g of serbuk lada putih.
  8. Persiapkan 5 g of garam.
  9. Siapkan juga 50 ml of air.
  10. Siapkan juga 2 sudu makan of minyak jagung.

Langkah cara memasak Udang Percik

  1. Perap udang bersama serbuk lada hitam dan garam..
  2. Satukan mayonis, gula, cili padi dan bawang putih. Gaul rata..
  3. Panaskan minyak dan goreng udang separuh masak. Masukkan bahan yang digaul tadi. Kacau sebati..
  4. Masukkan serbuk lada putih, serbuk lada hitam dan air. Kacau rata dan biarkan kering sedikit. Siap dan sedia untuk dihidangkan. Jangan ddidihkan terlalu lama kerana kuah akan pecah minyak nanti dan berketul. Selamat mencuba!.

Begitulah pembahasan Udang Percik terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa postingan blog ini bermanfaat suport saya dengan cara bagikan postingan artikel blog ini ke akun sosial media yang kamu punya seperti facebook, instagram dan lain sebagainya atau bisa juga menandai halaman website ini dengan judul Udang Percikkonten ini dikelompokkan ke dalam kategori dan juga artikel ini bersumber dari https://www.cookpad.com

Baca Juga

You may like these posts

Link copied to clipboard.